De helende reis – Brandon Bays

(Januari 2018) Ik lees het zelfhulpboek “De helende reis” van Brandon Bays. Ik vind het zo inspirerend dat ik meteen een retourtje boek bij Nathalie, een vriendelijke gezondheidspsycholoog in de buurt. In een drie uur durende sessie gooi ik heel veel belemmerende overtuigingen overboord. Of liever gezegd, verbrand ik ze ritueel…

Nathalie leidt me met een eenvoudige ontspanningsmeditatie naar mijn onderbewuste. Ik sta versteld hoe eenvoudig dat gaat. Ze stelt de juiste vragen en ik krijg een schaar om het touwtje waarmee ik vast zit aan de bodem van de oceaan door te knippen.

Er plopt spontaan een beeld van mijzelf op, als trekpop. Ik probeer het iedereen naar de zin te maken, Werk, Lief, Gezin maar de bijbehorende voldoening blijft uit. Ik zit in de wachtkamer.

Hoe kwam dat zo? Artemis (mijn favoriete Godin) vertelt.

We springen terug naar het begin. Waarom ben ik hier? Wat is mijn missie? en wat heeft mijn jeugd ermee te maken? Wat is het verband?

Bij het kampvuur krijg ik de mogelijkheid vragen te stellen aan wie ik maar wil. Ik heb vragen voor mijn moeder en mijn gids. Ik krijg heel bevredigende antwoorden. Antwoorden waarvan ik niet wist dat ik ze in me had.

Voor Artemis: https://www.riddervanzwaarden.nl/boekentips/

Blog over loslaten: https://www.riddervanzwaarden.nl/blog/uit-je-vel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *