Helende Handen

Het vliegend Spaghettimonster

Toeterend en iets te laat sta ik voor haar deur. Zus, Miss Triathlon, stapt in. We gaan een dagje op pad en dit keer gaan we niet een stukje fietsen. Nee, na ruim 20 jaar fanatiek zwemmen, fietsen of lopen gaan we vandaag iets héél anders doen: we gaan onze ‘helende handen’ ontwikkelen! Zus beweert al jaren magische handen te hebben. Op mijn verzoek om deze gave nu eens serieus te ontwikkelen, kon ze gewoon geen ‘Nee’ zeggen. En ik geef graag toe, er is sprake van een zeker eigenbelang.

Zwager heeft – na even zoveel jaren triathlon – ook een nieuwe modus gevonden. Met zijn nieuwe gouden handen restyled hij het huis van boven tot onder. Hij zwaait ons grappend uit met op zijn hoofd een vergiet. Het symbool van het vliegend Spaghettimonster: een kerkgenootschap, dat kritisch is op de huidige maatschappij en andere religies, maar deze wel in zijn waarde laat. Ze eten pasta en drinken bier en discussiëren over het geloof en de maatschappij. Geen strenge regels, iedereen is gelijk en een hoop gezelligheid, vertelt Zus. We zwaaien hartelijk terug naar Mr Triatlon met zijn vergiet. Wacht maar af, straks heb ik helende handen en daar ben je dan vast heel blij mee, lacht Zus.

Reset

Eerder deze maand werd ik blij verrast door vriendin K. Zij bood mij een behandeling “The Bars®” aan.  Het was een win-win situatie; zij zocht een proefkonijn en ik had heel hard een reset nodig.  Ik nestelde me in een tuinstoel met een dekentje en liet Vriendin K begaan. Zij had al menig cursus energetisch lichaamswerk achter de rug en ging als een volleerd therapeut ze aan de slag. Haar vingers raakten licht mijn hoofd aan. Een uur lang zochten en vonden haar vingers hun weg op mijn hoofd. Het resultaat was ongelofelijk. Het was alsof ze me “aan” zette: de energie gierde als een achtbaan door mijn lijf . Ik voelde me daarna zo licht en zo zorgeloos, verlost van al mijn sores. Mijn gekwetste ego was volledig gereset. Fluitend en verwonderd liep ik de deur uit. Aangemoedigd door Vriendin K om zelf een cursus The Bars® te gaan doen, besloot ik om Zus mee te tronen. En zo geschiede het …

Gemak, vreugde en glorie

Het vliegend Spaghettimonster heeft ons gezegend; alles zit mee. Een strak blauwe lucht en een vrijwel lege snelweg. Ruim op tijd stappen we binnen. Een hooggehakte,  giebelende dame in mini ontvangt ons. Op het jurkje, hoe klein het ook is, is een heel sterrenstelsel afgebeeld. Om haar heen zweeft een aura van gemak en pret. Dat is ook het doel van deze cursus Access Consciousness – The Bars®.  ‘Alles in het leven komt je toe met gemak, vreugde en glorie’. Wat een heerlijk vooruitzicht. Laat maar komen, denken Zus en ik in koor.

The Bars®– Access Consciousness

Het is een cursus van één dag: één uurtje theorie en de rest van de dag oefenen. Daarna kun je thuis verder trainen op swap-avonden. “The Bars®” blijkt te gaan over loslaten. Zelfs van zaken waarvan je geen weet hebt. Door het aanraken van 32 punten op het hoofd, waarin beperkende gedachten, ideeën, overwegingen, emoties en houdingen zitten opgeslagen, kun je bevrijd worden van energetische blokkades. Je energie gaat weer stromen zoals het hoort.  Geen tranen, geen gegraaf in een pijnlijk verleden. Lekker praktisch en clean.

Daarnaast leren we “in de vraag” te leven en niet zelf de antwoorden te geven of te oordelen. Volgens Juf worden we zo een stuk ontvankelijker voor nieuwe mogelijkheden. We creëren ruimte en laten ons door niets beperken. We leren onszelf altijd drie vragen te stellen:

“Hoe wordt het beter dan dit?” Het maakt niet uit of je in een nare of een fijne situatie zit, formuleer altijd een vraag. Het is een universele wet: vraag en je zult ontvangen.

“Voelt iets licht of zwaar?” Luister naar je lichaam als je jezelf deze vraag stelt. Er zit meer wijsheid in ons lijf dan we ooit kunnen begrijpen.

“Is dit van mij?”  Is die gedachte, overtuiging, emotie of lichamelijk ongemak van mij? Als het niet van jou is, stuur je het weg en daarbij creëer je ruimte voor jezelf. Ons hooggehakte vriendin licht dit toe: “We nemen voortdurend andermans overtuiging of gevoel over. De één misschien wat meer dan de ander, maar we zijn allemaal zeer beïnvloedbare week-wezens. Denk bijvoorbeeld aan een begrafenis of aan alle overtuigingen die je door je ouders – goedbedoeld – zijn ingeprent.”

Tenslotte toch nog een beetje magie: een toverspreuk. Gelukkig, we hoeven hem niet hardop te zeggen, gniffelen we. Maar het doel is helder. Met de onhoorbare spreuk roepen we alle energetische blokkades op en voeren we die middels onze handen en eigen lichaam af. Twee voetjes stevig op de vloer dus.

Hoewel het een uiterst vermakelijke en ontspannen middag wordt, zijn we toch een beetje teleurgesteld. Ik hoopte in één middag helende handen te hebben, maar zo werkt het niet. Het is een gave, die ontwikkeld moet worden. Dat wordt oefenen. Door de ongelofelijke anekdotes die we vandaag gehoord hebben en mijn eigen ervaring bij Vriendin K, besluiten we het zojuist geleerde in praktijk te brengen: we oordelen niet en geven het een kans. Het zoeken naar proefkonijnen is begonnen. Iemand?!?

 

2 Comments

  1. Marieke

    Hoi Elena, wat leuk dat je mijn blog gelezen hebt. Als je ook zo’n krachtige ervaring wilt, dan kan ik je adviseren naar een ervaren therapeut te gaan. Ik heb een linkje op mijn site geplaatst. Maar als je het gezellig vind om een keer bij te praten en mijn proefkonijn te zijn, maken we een afspraak! Liefs, Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *