Boekentips

Godinnen in elke vrouw – Jean Shinoda Bolen

Een leuke manier om jezelf te leren kennen, te begrijpen en misschien te veranderen. Welke godin heeft bij jou de overhand en welke zijn ondergesneeuwd geraakt? Het boek zit vol met AHA-momenten. Elke vrouw die dit boek leest, zal iets anders herkennen. Artemis, de zelfstandige, onafhankelijke moedige, doe-godin wellicht een tikkeltje afstandelijk (ja, dat ben ik helemaal!)  Of Athene, de stratege, vaderskind en godin van de wijsheid en het handwerk? Of misschien de spirituele Hestia, godin van huis, tempel en haard. In dit boek worden zeven godinnen zo beeldend beschreven dat ik ze als vriendinnen ben gaan beschouwen. Ze komen allemaal in meer of mindere mate voor in iedere vrouw. Er zijn er altijd een paar op de voorgrond aanwezig, maar vooral de godinnen die klein gebleven zijn verdienen iets meer aandacht. Kortom: geweldig, goed leesbaar en inspirerend boek.

 

 

Handboek kanker – Henk Fransen

Een must-have boek voor mensen die net geconfronteerd zijn met de diagnose kanker. Het is een volledig overzicht van alternatieve geneesmethoden met heldere uitleg. Onderverdeling in meest bewezen en minder bewezen therapieën en een kostenindicatie is heel nuttig.

Visie Henk Fransen: “Het is mijn visie om in Nederland de beste aanvullende kankertherapieën – zoals die wereldwijd voorhanden zijn – beschikbaar te maken voor iedereen met kanker die naast de aangeboden reguliere behandelingen ook een alternatieve behandeling wil.”

 

De helende reis – Brandon Bays

Het ongelooflijke verhaal van een therapeute op het gebied van lichaam en geest die bij zichzelf een enorme tumor in haar buik weet te genezen. Na haar wonderbaarlijke genezing wil ze haar ‘wijsheid’ overdragen aan andere mensen en besluit een therapie op te zetten voor mensen die fysieke of emotionele problemen hebben.

Het boek is een uitnodiging om je eigen emotionele blokkades te analyseren en op te ruimen. Voor mij was het een eye-opener.  Het idee dat je ziek kunt worden van beperkende overtuigingen betekent ook dat je door het loslaten ervan, genezing kunt vinden. Het boek was nog niet uit en ik popelde om zelf zo’n helende reis te maken. Ik vond een therapeute in de buurt en ben met haar in het diepe gedoken. Het was een prachtige, wonderlijke reis naar mijn binnenste. En hoewel ik het niet verwacht had, heb ik behoorlijk zitten huilen bij het kampvuur. Het was heerlijk en bevrijdend. Ik voelde me weer 21.Van deze reis heb ik na afloop een striptekening gemaakt. Ik heb bij de helende reis een aantal beloftes aan mijzelf gedaan. Een ervan was het delen van mijn avonturen in de binnenwereld met de buitenwereld; met een blog. Nou hier is ie dan… Missie geslaagd.

 

Optimaal gezond zonder medicijnen – Dr. Rudy Proesmans

Dit boek was het eerste boek dat ik in handen kreeg na de diagnose kanker. Je bloed als uitgangspunt nemen voor je gezondheid leek me toen al zo logisch. Jouw bloed wordt onderzocht en tekorten vastgesteld die je met voeding en supplementen kunt aanvullen. Supplementen kunnen verschillende functies hebben. Sommige werken ontstekingsremmend andere optimaliseren je immuunsysteem. En weer andere helpen je te ontgiften bijvoorbeeld. Deze alternatieve geneeswijze klink als een exacte wetenschap, helemaal niet zweverig!  Ik werkte destijds als rapportagemedewerker dus dit paste perfect bij mij.  Na het lezen ben ik meteen begonnen met voorgestelde dieetaanpassingen en supplementen. De lijst met supplementen was even schrikken, maar het werkte. Ik had het gevoel dat ik zelf ook iets deed om mijn gezondheid te versterken, tijdens die nare chemo. Ik was nooit ziek, voelde me eigenlijk best gezond en heb er geen restverschijnselen aan overgehouden. Ook nu gebruik ik het boek nog vaak als naslagwerk.