Over mij

Mijn naam is Marieke Soeters en sinds juni 2015 leef ik met de diagnose eierstokkanker. Het besef dat ik kanker had sijpelde maar langzaam door. Maar toen het eenmaal doorgesijpeld was, beleefde ik zo’n Aha momentje. De vervulling waarnaar ik al even op zoek was, diende zich aan. Vol vertrouwen en positief ingesteld onderging ik de reguliere behandeling; operatie en zes chemokuren in 2015. Ik voelde me sterk en geliefd. Alle aandacht was hartverwarmend.

Na de behandeling ben ik teruggekeerd in mijn oude functie. Met mijn optimistische geest en de nodige lifestyle aanpassingen, was ik er van overtuigd dat ik de kanker ‘onder controle’ zou kunnen houden. Ik pakte voor zover mogelijk de draad weer op. In september 2017, bijna twee jaar na de laatste chemotherapie, bleek mijn kanker-marker in het bloed  te stijgen. Eerst langzaam, daar kwamen de eerste barstjes in mijn stellige overtuiging, later een verdubbeling, wat een complete deuk in mijn vertrouwen sloeg. Op dat moment drong het tot mij door dat de oude weg, niet meer de juiste weg was. Het roer moest om.

Naast het vegetarische dieet, supplementen, de dagelijkse juices, yoga en QiGong en ontgifting, ging ik op zoek, naar mijn binnenste. Ik noem deze wereld mijn binnenwereld.  Ik ga uit mijn comfortzone, uit mijn hoofd en in mijn lijf. Intuïtief zoek ik een weg, en geniet van de nieuwe inzichten en de vrijheid die het mij biedt.

Mijn avonturen in deze wereld deel ik graag met jou. Niet alleen de leuke en de vrolijke belevenissen maar ook de verdrietige. Erover schrijven, tekenen en soms dichten lijkt mij een mooie manier om de reis te verslaan en de doorvoelen. Ik hoop dat het je inspireert bij jouw zoektocht of, indien jij jouw waarheid al gevonden hebt, je aanmoedigt altijd op zoek te blijven. Zoeken is beter dan vinden; het pad is belangrijker dan het doel.

Welkom op mijn blog!

 

Patiënten zelfhulpgroep?

Dit blog is een persoonlijk verhaal over mijn zoektocht naar genezing, innerlijke rust, heelheid en zingeving. Ik ben geen expert en ook geen Jomanda, maar ik heb wel de overtuiging dat ik zelf een belangrijke rol speel in mijn ziekte, het verloop en het herstel ervan. Verbinden, faciliteren en informeren zijn mijn nieuwe kernwaarden geworden.

Ik zou graag een patiënten-zelfhulpgroep willen oprichten in de omgeving Dordrecht/Rotterdam om elkaar te steunen,  van elkaar te leren en eventueel activiteiten te ondernemen. Zou je het leuk vinden om deel te nemen aan zo’n patiënten zelfhulpgroep, laat dan een berichtje achter via de contactenpagina.